A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Засідання виконавчого комітету

Дата: 24.06.2021 16:27
Кількість переглядів: 388

???? Сьогодні, 24 червня, відбулося засідання виконавчого комітету, під керівництвом селищного голови Михайла Тененева, під час якого розглянули низку важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади.

???? Зокрема, з метою створення сприятливих умов для розвитку сімейних молочних ферм на території Теофіпольської громади для підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва, підвищення рівня зайнятості сільського населення, збільшення доходів громадян та надходжень до бюджету громади виконком погодив проєкт рішення про програму підтримки розвитку сімейних молочних ферм. Згідно з якою офіційно зареєстрованим заявникам будь-якої організаційно-правової форми господарювання надаватиметься фінансова підтримка.

? Також власникам сімейних молочних ферм буде виділено земельні ділянки у розмірі до 2 га для вирощування кормів та випасу худоби на умовах строкового права оренди за умови існування не менше 10 та не більше 50 дійних корів для ведення особистого селянського господарства (на кожного члена сімейної молочної ферми) та земельні ділянки для сінокосіння, випасання худоби у розрахунку до 0,5 га. на одну голову молочної ВРХ, при наявності вільних земель відповідного призначення.

Термін дії такого договору оренди - не менше десяти років, зазначивши у договорі додаткову підставу дострокового розірвання - факт припинення діяльності сімейної молочної ферми та заборону передачі такої земельної ділянки у суборенду.

У разі передачі в оренду земельних ділянок комунальної власності без проведення земельних торгів, перевага надається набувачу прав оренди на землю, діяльність якого пов'язана з функціонуванням сімейної молочної ферми або спрямована на її створення.

? Крім того, надаватиметься земельна ділянки під будівництво корівника (ферми) на умовах строкового права оренди за умови існування у сімейній молочній фермі не менше 5 дійних корів, при наявності вільних земель відповідного призначення.

? Також формуватимуться комунальні пасовища за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної і комунальної власності за умови існування у громаді 5 сімейних молочних ферм.

? Проводитиметься окультурення громадських пасовищ за умови існування у громаді 10 сімейних молочних ферм.

? Сприяння в створенні кормового кластера та сільськогосподарських кооперативів на договірних відносинах між учасниками для покращення забезпечення молочних ферм кормами та збільшення можливостей із залучення коштів за державними програмами фінансової підтримки.

? Сприяння у створенні підприємств з перероблення молока за умови існування у громаді 10 сімейних молочних ферм.

? Консультаційна та організаційна підтримка сімейних молочних ферм відповідними відділами територіальної громади, до функцій яких відноситься:

???? допомога з грантами та відшкодуванням за обласними та державними програмами фінансової підтримки;

???? юридичний супровід;

???? супровід у процесі створення;

???? організація системи проведення штучного осіменіння тварин;

???? допомога з організацією обліку.

? Допомога з житлом молодим ветеринарам і зоотехнікам за наявності не менше 10 сімейних молочних ферм та вільного житла в громаді.

???? Загалом до порядку денного виконавчого комітету було внесено 8 питань

???? З усіх питань прийнято рішення, які будуть оприлюднені на офіційному вебсайті селищної ради, відповідно до чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь