A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Запобігання і протидія корупції

Дата: 16.06.2021 15:42
Кількість переглядів: 777

Фото без опису

 

Запобігання і протидія корупційним та пов’язаним із корупцією правопорушенням залишається пріоритетним напрямом  діяльності органів прокуратури та перебуває на постійному контролі.

Статтею 1 Закону України «Про запобігання корупції» органи прокуратури віднесено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції.

Починаючи з 15.03.2021,  процесуальними керівниками новоствореної Волочиської окружної прокуратури до суду скеровано 3 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про корупційні злочини за ст. ст. 191, 368,  369 КК України, у тому числі 2 у сфері земельних правовідносин.

 На даний час прокурорами окружної прокуратури підтримується публічне обвинувачення у 6 кримінальних провадженнях про корупційні злочини.

За результатами розгляду кримінального провадження про корупційний злочин, одну особу, яка надала неправомірну вигоду працівнику поліції,  притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ст. 369 КК України.

Відповідно до вимог ст. 250 КУпАП окружною прокуратурою забезпечується участь у розгляді протоколів про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

         У поточному році  прокурорами забезпечено участь у розгляді 11 протоколів про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією щодо несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, неповідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів.

З метою усунення вказаних порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції», встановлення причин і умов, що їм сприяли, окружною прокуратурою відповідно до ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції» до контролюючого органу внесено  подання.  

Прокурорська робота на вказаному напрямі триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь