A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

День захисту людей похилого віку

Дата: 15.06.2021 11:37
Кількість переглядів: 414

Фото без опису

Старіння нації – проблема, що актуалізує дуже важливу, морально непросту і важку тему – старості і догляду за літніми людьми. Враховуючи темпи старіння населення України, високий рівень смертності (у тому числі передчасної) у молодому й активному віці, низький рівень народжуваності, це тема, яка з кожним роком стає дедалі гострішою.

Відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН від 19 грудня 2011 року (резолюція № 66/127) 15 червня відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей. Ми називаємо цю подію Днем захисту літніх людей.

Відповідно до класифікації Всесвітньої організації Охорони здоров'я до літнього віку відноситься населення у віці від 60 до 74 років, від 75 до 89 років - до старого, а 90 років і більше - до довгожителів.

Як відомо, на практиці людьми похилого віку звичайно вважають людей, що вийшли на пенсію. Однак, це мірило не може бути універсальним, тому що пенсійний вік у різних країнах різний. Разом з тим, жінки, як правило, ідуть на пенсію раніш чоловіків. Так, у нашій країні, вони мають право одержувати пенсію по старості з 55 років, тоді як чоловіка - з 60 років. Проте, у переважній більшості країн світу до людей похилого віку відносять громадян у віці 60 років і більше. В Україні, як і в багатьох розвинених країнах, в останні десятиріччя значно зросла частка людей похилого віку. За даними Інституту демографії в Україні нараховується 11 млн. людей похилого віку.

Літні люди потребують нашої особливої уваги і піклування. На обслуговуванні Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Теофіпольської селищної ради перебуває близько 500 підопічних. Їх потреби у наданні соціальних послуг покриваються повністю. Незадоволеного попиту не має. Усі звернення громадян стосовно отримання соціальних послуг розглядаються і вирішуються вчасно. У відділенні соціальної роботи та соціальних послуг за місцем проживання працює 35 соціальних робітників. З метою забезпечення контролю за наданням соціальних послуг, розроблено графік перевірки роботи соціальних робітників. Щоденно послугами даного відділення користуються в середньому від 120 до 150 чоловік. Працівники центру усіма силами надають цим людям відчуття доброї перспективи, оптимістичну і реалізовану надію на те, що у будь-яких обставинах вони залишаються потрібними та захищеними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь