A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Завершення навчального року

Дата: 27.05.2021 17:39
Кількість переглядів: 622

Фото без опису

Ось і добігає завершення 2020 - 2021 навчальний рік. Рік, сповнений випробувань та викликів, адже минув в умовах карантинних заходів у зв'язку з поширенням пандемії COVID-19. Чіткі роз'яснення щодо його завершення надає лист Міністерства освіти та науки України від 27 квітня 2021 року.

Оскільки відповідно до частин третьої та четвертої статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» тривалість навчального року, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою освітнього закладу.

Нагадаю, щоб покращити доступ до освіти і допомогти в організації освітнього процесу, 11 грудня 2020 року Міністерство освіти і науки України запустило веб платформу «Всеукраїнська школа онлайн», на якій були розміщені 18 курсів для 5-11 класів з навчальних предметів. Педагогічні працівники освітніх закладів Теофіпольської селищної ради завдяки інструменту платформи «Кабінет учителя» формували класи, відстежували навчальний прогрес своїх учнів, влаштовували обговорення навчальних матеріалів.

На засіданнях педагогічних рад наші освітні заклади визначилися з датами завершення навчального року, проведення останнього дзвінка, вручення документів випускникам 9-их та 11-их класів. Навчальний рік завершується 11 червня в усіх школах, крім Шибенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де визначили дату 3 червня. Останній дзвінок відбудеться 11 червня, в Шибенській ЗОШ – 4 червня, в Поляхівському НВК ЗОШ І-ІІ ступенів-колегіум – 12 червня. Це будуть святкові урочисті лінійки на свіжому повітрі. Також визначені дати урочистого вручення документів випускникам 9-их та 11-их класів. Цьогоріч 9-і класи закінчують 292 учнів, з них 32 отримають свідоцтва з відзнакою, 11-і класи закінчують 117 випускників, 6 з них будуть нагороджені золотими медалями, 2 – срібними.

Також нагадую, що згідно із здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020-2021навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації, зберігаючи за собою право пройти її за власним бажанням у формі незалежного оцінювання (ЗНО).

Вимоги до організації зарахування дітей до закладів загальної середньої освіти у 2021 році та проведення конкурсів визначені статтею 9 Закону України «Про повну загальну середню освіту» та Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018.

Окремо нагадую, що під час зарахування дітей для здобуття початкової освіти до закладу освіти забороняється проведення конкурсів (будь-яких заходів, спрямованих на перевірку знань, умінь, навичок чи інших компетентностей дитини),

Отож, 2020-2021 навчальний рік завершується, розпочинається підготовка освітніх закладів Теофіпольщини до нового навчального року. Дуже сподіваємося, що він буде проходити вже без карантинних обмежень, у звичайному режимі.

Майя Мельник, начальник відділу освіти, молоді та спорту Теофіпольської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь