A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Ситуація з киснем в КНП "Теофіпольська багатопрофільна лікарня"

Дата: 11.04.2021 15:40
Кількість переглядів: 574

Шановна громадо!

Всім доброго дня і міцного здоров‘я!

Вирішив проінформувати Вас, щодо ситуації з киснем в нашій лікарні, аби всі усвідомили серйозність і критичність проблеми з COVID-19.

Останні тижні забезпечення кисневозалежних пацієнтів киснем відбувається "з коліс". З 45 наявних балонів за добу спустошується 30-32 балони. Якщо пацієнт у критичному стані, то лише за ніч розхід кисню на одного може сягнути до 3-х балонів. Щодня машина КНП "Теофіпольська багатопрофільна лікарня" з 10 балонами і машина ТОВ "Зімертал" з - 25, здійснюють доставку кисню з Тернополя та Розсоші.

Ще в грудні, через знайомих, вдалося отримати в оренду бочку на 2000л кисню. Володимир Бомащук надав автомобіль, щоб завезти її на АТ "Львівський хімічний завод" для вакуумації, а потім доставити в лікарню. Також ще в листопаді, вдалось домовитись з "Львівським хімічним заводом" про оренду 24 кисневих балонів (до того в нас в лікарні було лише 17).

Наш регіон киснем забезпечує "Львівський хімічний завод", який останній місяць був на ремонті і працював лише на 20-40% потужності. В результаті - колосальний дефіцит кисню по всьому західному регіону.

26 березня я відвідав цей завод, аби домовитись про забезпечення нашої лікарні заправкою наявного кріоциліндра та ємність(2т.), або хоча б взяти ще кілька десятків балонів. Балонів немає. Вдалось домовитись ще за один новий кріоциліндр, 0,5т бочку в безкоштовну оренду і обіцянку, що за кілька днів два кріоциліндра і 0,5 бочка буде заправлена. Але поки завод ремонтувався, кількість хворих зростала, дефіцит збільшувався... і от вже тиждень як "Львівкисень" просто не відповідає на телефонні дзвінки.

Протягом останніх двох тижнів Теофіпольська селищна рада, усвідомлюючи всю критичність ситуації, звернулись письмово до голови обласної ради, голови обласної державної адміністрації, також на сесії депутати проголосували за ініційоване мною звернення до МОЗ, щодо сприяння у забезпеченні киснем КНП «Теофіпольська багатопрофільна лікарня», яка надає медичну допомогу хворим з COVID-19.

Також з цією проблемою я був на особистому прийомі в Сергія Гамалія та Віолети Лабазюк, телефонував і писав щодо допомоги з доставкою кисню депутату Олені Копанчук.

В соцмережі побачив публікацію, що Олександр Герега постачає кисень на лікарні Хмельниччини і я 05-06 квітня звернувся до Віктора Лебединського та Ульяни Ткаченко, які пообіцяли заправити кріоциліндри і ємність.

Майже щодня в нас на ранок залишалось 4-5 балонів, машини вранці їхали за киснем, де були величезні черги і періодично - повна відсутність кисню.

Дякую Василю Кирияченку директору ПрАТ "Теофіпольський цукровий завод", який безперервно надавав допомогу заправленими балонами та транспортом.

В Тернополі видачу кисню регулював особисто голова ОДА, тому домовлятись з постачальником було все важче.

І от 09 квітня у Розсошу поїхала машина лікарні з 10 балонами, машина ПрАТ "Теофіпольський цукровий завод" - 8 балонами. Також вдалося домовитись в Тернополі про 12 балонів, за якими поїхала машина ТОВ "Зімертал". В той день в Розсоші сказали, що кисню не буде до 5 ранку суботи. Це був шок!

Я негайно зателефонував у Чернівці і буквально впросив, аби нам заправили 25 балонів на вечір... але в нас не було вільних балонів. Я зателефонував до всіх наших підприємств, підприємців, фермерів, щоб назбирати порожніх 25 балонів і відправити машиною ТОВ "Зімертал: як тільки вона повернеться з Тернополя.

Тим часом у Розсоші повідомили, що кисень буде через кілька годин і ми зможемо заправити 18 балонів, які чекали з самого ранку.

Друга машина ТОВ "Зімертал" поїхала збирати по громаді балони:

ТОВ "Україна-2001" Турівка - 3

ТОВ "Україна-2001" Базалія - 3

ТОВ "Україна-2001" Гаврилівка - 1

ТОВ "Україна-2001" Карабіівка - 1

ТОВ "Україна-2001" Михнівка - 1

ТОВ "Рідний край МХП Новоставці - 5

ТОВ "Зімертал" - 1

ТОВ "Святець" - 4

ФГ "Кунчанський" - 1 ( привезли в лікарню)

Бомащук Володимир - 3 (привіз в лікарню)

Всього зібрали 23 балони.

О 4:00 годині ранку машина виїхала в Чернівці і о 8:00 вже були на місці, 3-ті в черзі.

Також з самого ранку в Розсошу поїхали машина лікарні з 10 балонами і машина Василя Кравчука СТОВ "Волиця" з 25 балонами. В Розсоші вони застали чергу і зайняли її 24-ми.

На ранок в лікарні залишилось 4 балони з киснем ( до обіду). Я знову звернувся до Василя Кирияченка, який надав ще 4 балони аби «протриматись».

Машина ТОВ "Зімертал" з Чернівець виїхала в 12:35. В 16:35 в Війтівцях в машини вистрілило колесо... Довелося вже своїм власним, не вантажним, автомобілем в прямому розумінні «летіти» і перезавантажувати хоча б якусь кількість балонів, аби не сталася біда.

Я розумію, що все це описано як блокбастер, але запізнення на 15-20хв вартувало б до десятка людських життів.

Пізно ввечері вже приїхали машини СТОВ "Волиця" і лікарні, а вночі приїхала машина від партії "За конкретні справи", яка заправила 1т рідкого кисню в 2т ємність.

Всім хто не стояв осторонь та взяв участь у «блокбастері» величезна подяка. Ви ще раз довели - що разом ми сила!

А жителів громади прошу дотримуватись карантинних заходів, утриматись, без великої необхідності, від поїздок та виходу з дому.

Здоров‘я Вам та сил? Бережіть себе і рідних?

З повагою, селищний голова Михайло Тененев.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь