A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

ЧИ Є ВИМОГИ ДО РОЗМІРУ ОБОВ’ЯЗКОВИХ ВНЕСКІВ ТА ПЕВНОЇ ПЕРІОДИЧНОСТІ ЇХ СПЛАТИ?

Дата: 31.05.2023 17:17
Кількість переглядів: 39

ЧИ Є ВИМОГИ ДО РОЗМІРУ ОБОВ’ЯЗКОВИХ ВНЕСКІВ ТА

ПЕВНОЇ ПЕРІОДИЧНОСТІ ЇХ СПЛАТИ?

Періодичність та розмір сплати добровільних внесків людина визначає самостійно, виходячи із бажань та власних фінансових можливостей. При цьому слід враховувати, що законодавство визначає умови для зарахування повного місяця страхового стажу та максимального розміру щомісячного внеску.

Так, згідно частини третьої статті 24 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ місяць роботи зараховується до страхового стажу за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Довідково:

Мінімальний страховий внесок – це сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця (пункт п’ятий частини першої статті один Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування“).

На сьогодні мінімальна заробітна плата становить 6700 грн, відповідно мінімальний страховий внесок – 1474 грн (6700 грн х 22%).

Крім того, відповідно до пункту чотири частини першої статті один Закону “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” максимальна величина бази нарахування єдиного внеску – це максимальна сума доходу застрахованої особи на місяць, що дорівнює п’ятнадцяти розмірам мінімальної заробітної плати, встановленої законом, на яку нараховується єдиний внесок. Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску у 2023 році – 100 500 грн (6700 грн х 15), максимальна сума внеску – 22110 грн (100 500 грн х 22%).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь