A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Візитна картка кожного населеного пункту –  це Благоустрій.

Дата: 08.04.2023 16:05
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Шановні жителі Теофіпольської селищної територіальної громади!

 

Візитна картка кожного населеного пункту –  це Благоустрій.

За порушення правил благоустрою передбачені адміністративні стягнення.

   

Законом України «Про благоустрій населених пунктів»  визначені обов’язки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб по забезпеченню утримання території громади у чистоті й належному стані.

 

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб та підприємців  – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

 

Відповідно до ст. 255 Кодексу, протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та відповідні органи Національної поліції України.

 

На об'єктах благоустрою забороняється: виконувати роботи без дозволу в разі, якщо обов'язковість його отримання передбачена законом, самовільно влаштовувати городи, створювати, пошкоджувати або знищувати газони, самовільно висаджувати та знищувати дерева, кущі тощо, вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи (в тому числі жом, траву, гілки, деревину, листя, сніг); складати будівельні матеріали, конструкції, обладнання за межами будівельних майданчиків, самовільно встановлювати об'єкти зовнішньої реклами, торговельні лотки, павільйони, кіоски, випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у не відведених для цього місцях, здійснювати ремонт, обслуговування та миття транспортних засобів, машин, механізмів у не відведених для цього місцях (крім випадків проведення негайного ремонту при аварійній зупинці).

 

Важливо!

До порушень правил благоустрою належить також відсутність укладеного договору на послуги з вивезення побутових відходів незалежно від статусу споживача (фізична чи юридична особа).

 

Чистота та порядок в нашій громаді залежить від кожного з нас,

зробимо нашу громаду чистою та привабливою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь