A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Програма реімбурсації “Доступні ліки” продовжує працювати і під час війни. Розповідаємо, що змінилось, а що лишилось незмінним

Дата: 04.04.2022 09:15
Кількість переглядів: 205

Фото без опису

#ДоступніЛіки

Програма реімбурсації “Доступні ліки” продовжує працювати і під час війни. Розповідаємо, що змінилось, а що лишилось незмінним ????

????Список лікарських засобів у програмі “Доступні ліки” не змінився:

?ліки при епілепсії, розладах психіки та поведінки, нецукровому діабеті, а також преперати інсуліну https://bit.ly/3IYIVjF;

?ліки від серцево-судинних захворювань, для профілактики інсультів та інфарктів, цукрового діабету другого типу, бронхіальної астми https://bit.ly/35sEboy.

????Під час війни в Україні працює як електронний, так і паперовий рецепт на “Доступні ліки” та інсуліни. Тобто, лікар може виписати паперовий рецепт, якщо технічна можливість виписувати електронний рецепт у певному регіоні відсутня. регіоні не працює.

??Паперовий рецепт, який є замінником електронного, може виписати будь який лікар на всій території України. До війни е-рецепт можна було отримати лише у лікаря, з яким укладена декларація. Тепер, це правило спрощене — отримати паперовий рецепт у будь якого лікаря, який надає первинну медичну допомогу, незалежно від того, чи є з ним декларація.

? Але лікарі первинки можуть виписати рецепт лише на ліки при серцево-судинних захворювань, бронхіальній астмі та діабеті ІІ типу. Щодо інсуліну та ліків від нецукрового діабету, то сімейний лікар, терапевт та педіатр мають право виписувати ці препарати тільки на основі призначення ендокринолога.

??Рецепти на лікарські засоби при розладах психіки та поведінки виписують дитячі та дорослі психіатри; рецепт на лікування епілепсії — дорослі та дитячі психіатри та неврологи.

????Щодо змін на відпуск інсуліну - всі 47 препаратів інсуліну, незалежно від типу та форми випуску, тепер повністю безоплатні для пацієнтів. Більш детально за посиланням: https://bit.ly/3NuihlV.

????Аптеки, які відпускають “Доступні ліки” за договором з НСЗУ приймають і паперові, і електронні рецепти та видають призначені ліки, у разі їх наявності. Ми раніше писали про те, як знайти працюючі аптеки, які відпускають ліки по програмі реімбурсації: https://bit.ly/3wI5czp.

Джерело: Хмельницька обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь