A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Відзначаємо День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 16:03
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Сьогодні,15 лютого, у нашій державі відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-тя річниця виведення військ з Афганістану. Адже саме 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез.

Після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. За часів СРСР вони виконували «інтернаціональний» обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих» точках.

Тож, з нагоди відзначення цього Дня у Теофіпольській громаді біля пам’ятників воїнам-афганцям Григорія Попружного, Федора Франчука та Стелли Пам’яті відбувся мітинг-реквієм «Молодість у полум’ї війни».

Під час заходу заступниця селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Валентина Бабак за відданість військовій справі, героїзм, мужність та відвагу, виявленні під час виконання службового обов’язку та з нагоди відзначення 33-ї річниці виведення військ з Афганістану нагородила грамотами Теофіпольської селищної ради учасників бойових дій на території інших держав Петра Бухера, Василя Голуба, Андрія Лебідя, Володимира Фреюка та Володимира Чайку.

Також виступили представник Благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» Лариса Томчук і голова районної організації «Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» Василь Хаб’юк.

Крім того, вшанувати пам’ять полеглих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання та покладанням квітів прийшли ветерани-афганці, учасники бойових дій, представники громадських організацій та всі небайдужі жителі громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь