A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Інформація про діяльність Теофіпольського відділу Волочиської окружної прокуратури на території Теофіпольської громади упродовж 2021 року

Дата: 11.01.2022 12:43
Кількість переглядів: 197

Фото без опису

Інформація про діяльність Теофіпольського відділу Волочиської окружної прокуратури на території Теофіпольської громади упродовж 2021 року

15 березня 2021 року розпочала роботу Волочиська окружна прокуратура.

У складі окружної прокуратури утворено Теофіпольський відділ, який поширює свою територіальну юрисдикцію на Теофіпольську селищну територіальну громаду.

Упродовж 2021 року Теофіпольським відділом окружної прокуратури у взаємодії та координації з іншими правоохоронними органами вживались організаційно-практичні заходи, спрямовані на протидію злочинності в умовах реалізації вимог Закону України «Про прокуратуру» та положень Кримінального процесуального кодексу України, захист конституційних прав і свобод громадян від злочинних посягань, представництво інтересів громадян та держави в суді.

Основні зусилля правоохоронних органів спрямовувались на забезпечення стану законності та правопорядку на території громади, виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, профілактику їх вчинення, закінчення досудового слідства по актуальних кримінальних провадженнях, пред’явлення актуальних позовів на захист інтересів держави з різних напрямів прокурорської діяльності.

Так, завдяки вжитим скоординованим заходам упродовж минулого року досягнуто суттєвого зменшення рівня злочинності у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Зокрема, за 12 місяців 2021 року обліковано 65 кримінальних правопорушень, що на 45,4 % менше, ніж за 2020 рік (119 кримінальних правопорушень).

Забезпечено ефективну реалізацію функції представництва інтересів держави в судах.

Зокрема, упродовж 2021 року до суду пред’явлено 10 позовів на суму 2 млн 39 тис. грн.

На захист інтересів держави у бюджетній сфері пред’явлено позови на суму 169, 7 тис. грн.

Принципово реагувала окружна прокуратура на факти вилучення земель.

З початку року пред’явлено 7 позовів про повернення земель на суму 1 млн 869 тис. грн.

За результатами судового розгляду упродовж 2021 року задоволено 11 позовів на суму 1 млн 577 тис. грн про повернення у комунальну власність земель площею 21, 9 га.

Завдяки вжитим упродовж 2021 року заходам забезпечено реальне виконання судових рішень, постановлених у справах за позовами прокурорів у вказаній сфері на загальну суму 6 млн 544 тис. грн, повернуто у власність держави 91, 8 га землі.

Крім того, за наслідками представницької діяльності розпочато 4 кримінальних провадження, 3 з яких - за фактами незаконних оборудок із земельними ділянками.

Всього, упродовж 2021 року прокурорськими працівниками Теофіпольського відділу здійснювалося процесуальне керівництво у понад 300 кримінальних провадженнях, які розслідувалися СД та СВ ВП №2 ХРУП ГУНП в Хмельницькій області, з яких процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 62 кримінальних провадженнях та у 10 - клопотання про звільнення осіб від кримінальної відповідальності.

В ході здійснення процесуального керівництва, процесуальними керівниками за вказаний період надано 41 письмову вказівку слідчим та дізнавачам, а також винесено 13 постанов про скасування постанов про закриття кримінального провадження.

Поряд з тим, упродовж 2021 року процесуальними прокурорами відділу підтримано державне обвинувачення в суді у понад 80 кримінальних провадженнях, з яких 37 судом розглянуто.

Незмінним пріоритетом в діяльності правоохоронних органів є протидія корупції.

Упродовж поточного року до суду скеровано 3 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, у тому числі 2 у сфері земельних правовідносин. Прокурорами окружної прокуратури підтримується публічне обвинувачення у 5 кримінальних провадженнях про корупційні злочини.

За вчинення корупційного злочину судом одну особу притягнуто до кримінальної відповідальності за ст. 369 КК України.

У 2021 році прокурорами відділу окружної прокуратури відповідно до вимог ст. 250 КУпАП забезпечено участь у розгляді 19 протоколів про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

У ході реалізації повноважень на цьому напрямку прокуратурою самостійно виявлено 4 факти порушення законодавства про запобігання корупції у зв’язку з неповідомленням про реальний конфлікт інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів.

З метою усунення вказаних порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції» окружною прокуратурою відповідно до ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції» до контролюючого органу внесено подання, яке розглянуто та задоволено.

Крім того, у 2021 році відділом окружної прокуратури на виконання ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» щодо здійснення повноважень щодо нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян внесено 8 документів прокурорського реагування (вказівок), спрямованих на усунення порушень вимог законодавства, які розглянуто та задоволено, 1 посадову особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Зусилля окружної прокуратури і надалі будуть спрямовані на захист прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави.

Керівник Волочиської окружної прокуратури

Сергій СТЕЦЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь