A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Жителі Хмельниччини заборгували за блакитне паливо понад 400 мільйонів гривень

Дата: 18.08.2021 16:34
Кількість переглядів: 328

Жителі Хмельниччини заборгували за блакитне паливо понад 400 мільйонів гривень

Борги населення перед ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», наразі складають 401,2 млн грн. Невчасно або неповністю розраховуються за використаний газ 62% краян.

За останній місяць неплатежі зменшилися на 12 млн грн, однак наявна ситуація негативно впливає на роботу компанії та підготовку до опалювального сезону.

Через прострочену понад три місяці заборгованість за енергоресурс майже дві з половиною тисячі отримувачів субсидій можуть залишитися без грошової допомоги від держави на комуналку. Інформацію про них вже надіслали до органів соціального захисту населення.

«Аби уникнути ризиків втрати субсидіїпотрібно щонайшвидше сплатити належні суми. Зі свого боку ми завжди робимо кроки назустріч соціально вразливим категоріям населення, тому надаємо можливість укласти договори реструктуризації боргів, які гарантують збереження державної допомоги. Зарадити проблемі в майбутньому допоможе тариф «Твій газ Рівномірний платіж». Адже вигідна пропозиція завдяки рівним щомісячним платежам усуває надмірні витрати на обігрів осель газом під час холодів, коли зазвичай і накопичується 75% усіх боргів. До речі, цей тариф вже обрали понад 5100 наших клієнтів. Серед них є чимало субсидіантів та пільговиків», – зауважує директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

Наразі в антирейтингу топ-боржників за спожитий енергоресурс лідирують жителі Хмельницького – 38% усієї заборгованості, Кам’янця-Подільського – 14%, та Старокостянтинова – 5%.

За словами Андрія Левицького, ТОВ «Хмельницькгаз Збут» є соціально відповідальною компанією, тому під час пандемії та карантину жодному споживачу не припинили газопостачання та не нарахували пеню за невчасну оплату. 

Однак розраховуватися за газ потрібно вчасно – щомісяця до 25 числа. Інакше на подолян, які нехтують своїми зобовязаннями та ігнорують діалог з газовиками щодо погашення боргів, чекають перспективи судової тяганини.

Варто зауважити, що примусове стягнення протермінованих сум призведе до збільшення витрат злісних неплатників на розмір судового збору (2 270 грн), а також 3% річних та інфляційних втрат.

Нагадаємо, 6 липня 2021 року почав діяти наказ Міністерства юстиції №1061/5. Відтепер за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців на банківські рахунки боржників за житлово-комунальні послуги накладатимуть автоматизований  арешт і списуватимуть належні суми. Якщо коштів на банківських рахунках виявиться недостатньо для виплати всієї заборгованості, різницю можуть стягнути за рахунок іншого майна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь