A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Від енергоефективності до Європейського зеленого курсу. У рамках XVІ Українського муніципального форуму відбувся День енергоефективності

Дата: 30.07.2021 15:48
Кількість переглядів: 230

Фото без опису

Від енергоефективності до Європейського зеленого курсу. У рамках XVІ Українського муніципального форуму відбувся День енергоефективності

В Одесі продовжується триденний XVІ Український муніципальний форум, який організувала Асоціація міст України. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для діалогу та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем життєдіяльності територіальних громад. Серед учасників, яких запрошено більше 500, – голови громад-членів АМУ, депутати місцевих рад, представники центральних органів державної влади, парламентарі. Серед гостей - Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер та Спеціальний посланник Уряду ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Георг Мільбрадт, депутатка Європейського Парламенту Віола фон Крамон-Таубадель. Делегація Хмельниччини, яку очолює голова Хмельницького РВ Асоціації міст України, мер Хмельницького Олександр Симчишин, складається із 18 голів громад-членів АМУ в області та виконавчої дирекції регіонального відділення.

У рамках Форуму заплановані тематичні дні. Вчора відбувся День енергоефективності, що проводиться за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні, що впроваджується «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням уряду Німеччини.

«День енергоефективності, який відбувається під гаслом «Від енергоефективності до Європейського зеленого курсу», – сказав Кличко. – Не випадково ми обговорюємо це питання сьогодні і за участі наших міжнародних партнерів. Адже одним з пріоритетів діяльності органів місцевого самоврядування є забезпечення енергоефективності. Сьогодні це питання гостро турбує мешканців територіальних громад. А місцева влада стикнулася з великими викликами щодо цін на енергоносії для населення та бюджетних установ», – підкреслив Голова АМУ.

Він додав, що Україна, як і весь світ, сьогодні також долає екологічні проблеми, зумовлені шкідливими викидами в атмосферу.

“Тому сьогодні тут, на Форумі, ми створили платформу, на якій очільники громад, народні депутати, представники Уряду, міжнародних фінансових організацій, громадських організацій та бізнесу зможуть фахово та змістовно обговорити питання реалізації енергоефективних заходів у громадах», – наголосив Віталій Кличко.

На засіданні профільної панелі були присутні нардепи- члени профільних комітетів Верховної ради, представники Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства енергетики, представники міжнародних проектів та організацій, які опікуються відповідною сферою.

У цей день відбулася дискусія з питань ефективного використання енергії та впливу на довкілля, учасникам були презентовані інструменти енергоменеджменту для громад тощо. Також обговорили стан реалізації Меморандуму між Урядом та міськими головами щодо вирішення системних проблем теплоенергетики та водопостачання.

Міський голова Славути, член Правління Асоціації міст України Василь Сидор скористався можливістю і задав, наболіле для усіх очільників громад, питання гостям форуму, яке стосувалося цін на енергоносії для населення і бюджетної сфери та формуванням ціни на електроенергію і газ на майбутній опалювальний сезон. Юлія Підкоморна, заступниця Міністра енергетики України запевнила, що у міністерстві знають проблему і розуміють, які виклики сьогодні виникають перед ОМС, тож активно працюють задля того, щоб забезпечити нормальне входження у новий опалювальний сезон.

Організаційний комітет XVI Українського муніципального форуму турбується про здоров'я і безпеку гостей та учасників заходу, тому кожний день в його рамках проходить з дотриманням вимог протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Так, майже 50 % голів громад-учасників Форуму мають довідку про дві дози вакцинації, інша частина - протестована (всі результати - негативні). Також було протестовано журналістів та представників міжнародних партнерських організацій (всі результати - негативні).

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь